OM BYGGNADSAPOTEKET

Ide´n om det goda livet

Byggnadsapoteket är idén om det goda livet. Hälsosamt boende, estetisk miljö och delaktighet i kulturarvet – bevarande av kontakten till de egna rötterna.

Byggnadsapoteket utvecklar beprövade material och metoder som visat sig fungera i tiotals, kanske hundratals år. Vi förbättrar med varsam hand och återtar bortglömd kunskap och färdigheter som ger hög kvalitet och lång livslängd.

Vi brinner för estetiska lösningar som bottnar i vår byggnadstradition. Vi vill bevara vårt byggnadsarv, för att kommande generationer skall kunna glädjas åt väl utfört arbete och fina byggnadsdetaljer.

För oss räcker det inte med att produkterna är i gammal stil, de skall ha en förankring i det verkliga, och har de ett original skall det nya vara som originalet.

Vårt koncept SLOW LIVING innehåller en produktfamilj med speciell tonvikt på ekologi är ett utmärkt val både i gamla hus och nybyggnation.

Vi arbetar för att våra produkter skall vara ekologiska – i produktens hela livscykel. Det räcker inte med att det står naturvänlig på burken.

Byggnadsapoteket AB

Byggnadsapoteket saluför byggnadsmaterial och byggnadsdetaljer med särskild tonvikt på kvalitet och byggnadsvård. Hos oss kan du handla beslag, färg, tapeter, elinstallationsmaterial, armaturer, näver, tegeltak, kakel, golv, lister, byggnads-papper osv. Du kan handla i vår butik i Billnäs, i Reservdelsbanken i Billnäs och på Högbergsgatan i Helsingfors där vi har ett sortiment speciellt framtaget för lägenhetsrenovering.

Byggnadsapoteket Tjänster AB

Byggnadsapoteket Tjänster Ab hjälper dig med helhetsplanering, restaureringsplanering och inredning. Då du behöver kunskap och erfarenhet om historiska miljöer med speciell tonvikt på kvalitet och praktiskt förverkligande. Behöver du också få arbetet gjort - åtar vi oss hela lägenhets- och husrenoveringar. 

Vårt snickeri tillverkar fönster, dörrar och kök när du önskar specialmått eller platsbyggt. Det ingen annan vill göra, för att måtten inte är standard, för att dimensionerna är udda eller du bara vill ha något som är riktigt väl gjort - då kan vi hjälpa dig på vårt snickeri.

Byggnadspoteket tjänster utbildar både till nytt yrke och ordnar kortkurser för dig som vill lära dig göra själv. Följ vårt kursprogram under fliken UTBILDNING: