Elävää käsityötä

Rakennusapteekin seppä Thomas Grönqvist takoo heloja, luukkuja, portteja, aitoja – kaikkea mitä voisit tarvita taloosi. Hänen verstaallaan valmistetaan sekä Rakennusapteekin varastotuotteita että asiakastilauksia. Kaikki käsitaontana ja tervapoltettuna, jos niin tahdot.

Rakennusapteekissa voit tilata kaakeliuunin luukkuja, valinnanvaraisesti kokonaisia luukkuja ulko- ja sisäluukuilla kehyksiin laitettuina tai vain esimerkiksi vain sisäluukkuja korvaamaan läpipalaneita peltiluukkuja. Thomas valmistaa ulkoluukkuja messingistä, sinisestä pellistä, mustasta pellistä ja kuparista. Jos tarvitset etupellin uunisi eteen, onnistuu myös se.

Tervapolttaminen suojaa heloja ruostumasta. Pinnasta tulee eläväisen musta. Jos aiot tervata ovet, tervapolteut saranat voidaan tervata päälle samanaikisesti kun ovet. 

Jos haluat maalata helat, esim. pellavaöljymaalilla, muista tilata ne käsittelmättömäinä. Tervapoltettua pintaa ei voi maalata. 


 

Ränninpidikkeet
Ränninpidikkeet puuränneille valmistetaan tilauksesta. Pidikkeen kulma taotaan mittojen mukaan.  Voit valita ruuvi- tai naulakiinnityksen.

Rappujen kaiteet
Kaiteita tehdään talon tyylin ja toivomuksien mukaan, koristeellisia tai yksinkertaisia.