En liten rubrik.

DesignPlus-utmärkelse för nya Opus 140!

DesignPlus är en utmärkelse för innovativ, hållbar och mångsidig formgivning. DesignPlus delas ut i samband med Light + Building-mässan i Frankfurt am Main, mars 2018.


Lite större än de små. Lite mindre än de stora. Opus i en ny efterlängtad dimension,  140 mm i diameter och 100 mm hög. Liten och nätt men med ett ordentligt ljus. Opus 140/100 är bestyckad med en LED-modul på 10W som ger 900lm och går att få i både 2700K och 3000K. Självklart dimbar. Kupa i matt opal, sockeln i porslin kan fås i vit, grå, svart eller brun glasyr.

Armaturen håller IP-klass 44 och passar därför både för inom-och utomhusbruk.

S I M S A L A B I M
Koka dina miss-färgade slevar och köksverktyg i 4/5 vatten och 1/5 linoljesåpa. Efter en lätt tvätt är de rena!

 

Våra butiker

Butiken i Billnäs

Butiken i Billnäs är Byggnadsapotekets hjärta. Här började Byggnadsapotekets saga och här visar vi det bästa vi har. Butiken är inrymd i Mikola, en gammal prästgård från 1768 som vi flyttat till Billnäs. Alla utrymmen fungerar som inspirationsutställning för dig som håller på med gamla hus. Vi använder alla produkter vi säljer och du kan se olika ytor, färger, beslag lampor etc i användning. I butiken i Billnäs får du svar på dina frågor och vi hjälper dig med praktiska byggnadsvårdsproblem.

Butiken i Helsingfors

Byggnadsapoteket har butik på Högbergsgatan 8 i centrala Helsingfors. Här säljer vi lampor, beslag för olika tidsperioder, tapeter och färg – allt för en lyckad renoverig eller restaurering. Butikens sortiment är speciellt framtaget för lägenheter och här kan du välja i ett stort sortiment som spänner över flera tidsperioder - allt från 1800-tal fram till 1960. 

                reservdelsbanken

Begagnade byggnadsdetaljer

Reservdelsbanken handlar med ursprungliga gamla reservdelar från olika byggnader allt från 1700-talet till 1960-talet. Här kan du hitta den originaldel som saknas då du restaurerar/renoverar ditt till torp eller din herrgård. Viktigt för oss är äkthet och autensitet samt att reservdelarna har ett ursprung.